al contingut a la navegació Informació de contacte

El Centre Sanitari culmina el traspàs de dades de 83.000 històries clíniques al nou sistema informàtic ECAP

DIVENDRES 14 OCTUBRE 2022

Des de l’ens de salut s’informa als usuaris que aquest procés de canvi al nou programa informàtic, que tindrà lloc els propers dies, implicarà un alentiment inicial en el procés de donar cites i en les visites

 

A finals d’aquest mes el Centre Sanitari del Solsonès culminarà el traspàs de dades de totes les seves persones usuàries del sistema actual OMI al sistema ECAP del Servei Català de la Salut. Aquest fet facilitarà que les històries clíniques de l’ens de salut del Solsonès pugui ser consultades des de qualsevol altre centre d’atenció primària o hospital públic de Catalunya.

 

Aquest procés, que ha portat un treball de molts mesos per part del personal del Centre, suposa la culminació d’una tasca que ha implicat traspassar 83.000 històries clíniques corresponents a totes les persones, de dins i fora de la comarca que, en algun moment durant els darrers vint anys, han acudit al Centre Sanitari.

 

Així doncs, des del Centre Sanitari del Solsonès s’informa que, com a conseqüència d’aquest canvia de programa, durant uns dies, el funcionament administratiu podrà ser més lent i la concertació de visites pot implicar més temps. Aquest procés també afectarà, durant uns dies, l’emissió de receptes, baixes laborals i altres tràmits. Per aquest motiu es demana la comprensió de les persones usuàries durant els primers dies d’adaptació i treball tant per part del personal administratiu, com mèdic i d’infermeria.

 

El traspàs de dades al sistema ECAP, amb el qual acabaran treballant la pràctica totalitat de centres d’atenció primària de Catalunya, ha suposat traspassar uns 650.000 diagnòstics de pacients del Centre Sanitari del Solsonès al nou programari, per tal que tota història clínica pugui ser consultada des de qualsevol punt del país.