al contingut a la navegació Informació de contacte

El Centre Sanitari administra més de 1.000 dosis en dos dies de vacunació massiva a la sala Polivalent de Solsona

DIJOUS 11 NOVEMBRE 2021

De les 1.028 dosis que es van inocular, 740 van ser vacunes antigripals i 288 dosis de reforç de vacuna contra la COVID19 als majors de 70 anys

 

La gran resposta de la població de Solsona i comarca a la crida a vacunar-se contra la grip i a rebre la vacuna de reforç contra la COVID19, va ocasionar que abans de finalitzar el primer dia de vacunació, el Centre Sanitari ja havia exhaurit les dosis que li havia proporcionat el Departament de Salut contra la grip per al primer dia de vacunació massiva.

 

Per donar resposta a aquesta crida, el Centre Sanitari va destinar quatre efectius d’infermeria i dos de personal administratiu, que van portar a terme una gran tasca en citar a les persones, registrar el llistat per tal de validar vacunes, tasca telefònica, detallar els criteris de vacunació, etc.

 

El Centre Sanitari continua administrant la vacuna contra la grip

 

Totes les persones que no hagin estat vacunades contra la grip i vulguin fer-ho, poden demanar hora al seu infermer/a de referència per rebre-la.

 

Tinc 70 anys i vull la dosi de reforç contra la COVID19... què he de fer?

 

Els usuaris majors de 70 anys, que van rebre la segona dosi ja fa 6 mesos, i que no han estat vacunats de la dosi de reforç, poden posar-se en contacte amb el CAP (via telefònica o presencialment) per deixar les seves dades i des del propi Centre se’ls citarà quan els pertoqui l’administració de la dosi de reforç. Pel què fa a les persones vacunades amb Janssen, i que no hagin passat el Covid abans de vacunar-se, poden també deixar les seves dades i el  Centre Sanitari del Solsonès els citarà via SMS a tots els candidats.

 

Objectius de l’estratègia de vacunació contra la COVID19

 

L’objectiu que persegueix l’estratègia de la vacunació contra la COVID19 és protegir les persones més vulnerables de patir les malalties greus i complicacions que comporta la infecció pel SARS-CoV-2. Seguint les directrius incloses en l’Estratègia de vacunació contra la Covid19 a Espanya, es recomana que s’administri una tercera dosi a les persones següents:

  • Persones grans institucionalitzades.
  • Persones pertanyents al grup 7 de l’Estratègia de la vacunació contra la COVID19 a Espanya.
  • Persones de 70 anys o més.

En les persones grans, tot i que presenten una resposta immunitària adequada a la vacunació, una tercera dosi reforça la resposta immunitària de la vacunació anterior i permet que es mantingui en el temps. Per aquest motiu, cal administrar aquesta dosi com a mínim als 6 mesos de la segona dosi.

Dosi de reforç:

  • En les persones de 70 anys i més, l’interval de temps respecte la segona dosis és de 6 mesos
  • Persones vacunades amb vacuna Janssen, l’interval de temps respecte la segona dosis és de 3 mesos, (no caldrà administrar la dosis de reforç si la persona va passar la COVID-19 abans de l’administració la vacunació). La vacunació de la dosi de reforç s’iniciarà a partir del 15 de novembre.
  • Si les persones vacunades amb vacuna Janssen han passat la COVID-19 després de rebre el vaccí, sí que se’ls ha d’administrat una segona dosi.

Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb el Centre Sanitari del Solsonès.