al contingut a la navegació Informació de contacte

El casal infantil dels dissabtes torna el 16 de setembre

Aquest dimecres s’obren les inscripcions que estaran obertes fins el proper dia 7 de setembre

DIMARTS 29 AGOST 2023

El Solsonès reprèn el servei pensat per facilitar la conciliació de les famílies de la comarca els dissabtes al matí, de nou a una. El Casal Cívic Xavier Jounou de Solsona acollirà el casal infantil gratuït adreçat a la població infantil de tota la comarca nascuda entre els anys 2012 i 2020, ambdós inclosos. Se’n podrà fer ús de manera fixa, tots els dissabtes del mes, o bé esporàdica, de forma puntual.

 

Aquest servei, organitzat per l’Àrea de Drets Socials, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Solsonès, és obert a tots els infants d’aquestes edats, però en cas que hi hagi més demanda que places disponibles, es prioritzaran les famílies amb altres càrregues de cura previstes en la Resolució IFE/3877/2021. Un cop prioritzats aquests col·lectius, es prioritzaran també les famílies que necessitin acollir-se al servei de manera fixa. Un cop prioritzats aquest col·lectius, la resta de places s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

 

Reforç dels serveis de cura

 

Reforçar els serveis de cura fora de l’horari escolar per facilitar la conciliació de les famílies és l’objectiu del projecte “Entretemps”, en el qual s’emmarquen diferents accions dutes a terme com el servei de canguratge per als usuaris de les activitats ludicoesportives de les piscines municipals de Solsona, el servei de canguratge de migdia a les escoles de la ZER del Solsonès durant la jornada intensiva de juny, i el casal de juny de la Vall de Lord, entre altres. La idea és avançar en la corresponsabilitat pública de la cura dels infants. Amb aquestes iniciatives es vol alliberar temps per a les famílies, que podran utilitzar per compatibilitzar l’activitat laboral, la vida social i política, el temps d'oci i el d’aprenentatge personal o d’autocura.

 

Inscripcions en línia

 

Per gestionar les inscripcions del casal de dissabtes del mes de setembre, ho podeu fer a través de l’enllaç web https://entretemps.elsolsones.cat/. Per inscriure’s a les activitats serà necessari haver-se registrat prèviament en aquest web. Les inscripcions per al casal de setembre estaran obertes del 30 d’agost al 7 de setembre. Més endavant, s’informarà de les dates d’inscripció per als mesos següents. 

 

Si alguna família necessita suport per registrar-se i tramitar la inscripció es pot adreçar als Serveis Socials Bàsics del Solsonès en horari de 9 a 14 h, o bé trucant al 973 48 32 34.