al contingut a la navegació Informació de contacte

El 6 reprèn el nou cicle de xerrades per a les famílies

Aquest dijous a les cinc de la tarda, la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona acollirà una sessió sobre el vincle segur amb els fills i filles

DILLUNS 02 OCTUBRE 2023

Aquest dijous a les cinc de la tarda, el Servei d’Intervenció Socioeducativa, (El 6) dona el tret de sortida del nou cicle de xerrades per a famílies, amb la xerrada sobre “El vincle segur amb els fills i filles” a càrrec de la Mireia Quinquillà (psicòloga clínica, psicoterapeuta familiar i directora de NECTUNT).

 

Al llarg de la sessió es parlarà sobre que una de les funcions més importants dels pares i mares és la de promoure la seguretat del seu infant. Una persona segura té més opcions de resoldre els entrebancs de la vida. El vincle segur és un factor de protecció del malestar psíquic. Com desenvolupem un vincle segur amb els nostres fills? Com el podem mantenir i fomentar durant l'adolescència?

 

La teoria del vincle (attachment) va ser desenvolupada pel psiquiatre John Bowlby i Mary Ainsworth en la dècada dels 60 a partir de l’estudi de com impactava en el desenvolupament de les persones els moments de separació i retrobada de les relacions entre mares i els seus fills i filles, sobretot a través de llargs períodes com els que van ocórrer durant la segona guerra mundial. Bowlby defensava la importància dels vincles estables i segurs entre els infants i els adults cuidadors per assegurar un bon desenvolupament de les persones al llarg de la vida, on l’aferrament té una funció innata a la recerca d’aquesta seguretat. Quan aquests vincles no són estables o es trenquen de manera abrupta (com una pèrdua) les persones ens podem veure afectades en la construcció futura de les nostres relacions interpersonals o fins i tot de com afrontem les dificultats.

La Mireia Quinquillà Durich està titulada coma a psicòloga clínica, psicòloga general sanitària i psicoterapeuta familiar. Treballa com a docent i supervisora d’equips i professionals. Actualment és la directora del Centre de Psicologia NECTUNT i també dirigeix el màster en Formació Bàsica Sistèmica i de la Teoria del Vincle a NECTUNT.

 

Aquesta xerrada vol oferir una perspectiva sobre la importància dels vincles familiars amb els nostres infants per al seu futur desenvolupament.

 

Durant la xerrada hi haurà servei de canguratge i s’oferirà un taller de contacontes a càrrec de Temps de cures a l’espai infantil de la biblioteca Carles Morató.

 

Activitat gratuïta i sense inscripció prèvia.