al contingut a la navegació Informació de contacte

DPagès, Ester Fornell i Jordi Montanyà, nominats al Premi Solsonès 2023

El certamen, que recupera la modalitat de votació entre tres candidatures, tindrà lloc el proper 15 de desembre al Consell Comarcal del Solsonès

DIMARTS 28 NOVEMBRE 2023

El Consell Comarcal del Solsonès ha donat a conèixer els noms dels tres nominats al Premi Solsonès 2023. La gala, que tindrà lloc el proper divendres dia 15 de desembre a partir de les vuit del vespre al pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès, es donarà a conèixer el nom de la candidatura escollida per part públic a través d’un procés de votació.

 

De Pagès, Ester Fornell i Jordi Montanyà, compartiran protagonisme en l’edició d’enguany, en la qual, l’ens comarcal, recupera la modalitat de votació entre els diversos nominats a fi d’escollir-ne un que serà el més votat; “el fet d’estar nominat ja és un premi, un reconeixement públic que vol retre el Consell Comarcal a la constància i a la dedicació” ha declarat Sara Vilches, consellera comarcal de cultura de l’ens comarcal.

 

La votació ja es pot fer, de forma presencial, en una urna que està dipositada a la recepció del mateix Consell Comarcal, tots els dies laborables a partir de les vuit del matí i fins a les tres del migdia, i els dimarts de les quatre a dos quarts de set de la tarda. També es pot votar a través de l’enllaç https://pollunit.com/es/polls/premi-solsones. El termini per poder votar entre les tres candidatures finalitza el dia 12 de desembre.

 

Tres nominats pel Premi Solsonès 2023

 

El Consell Comarcal del Solsonès ha determinat tres nominats que, pel sol fet de ser-ho, ja rebran el seu reconeixement. Aquests son:

 

Jordi Montanyà

Amb 15 anys s’ha convertit en el compositor de sardanes més jove de Catalunya. Estudia 4rt d’ESO a l’escola Arrels i va compondre la sardana “Quinze primaveres”, com a regal d’aniversari per a una amiga. Aquesta peça va ser enregistrada per la Cobla Contemporània i va ser estrenada el dia 25 de juny a Canet de Mar.

El dia 23 de juliol la Cobla Ciutat de Solsona va estrenar la seva segona sardana, “Saviesa”, dedicada als seus avis.

 

Ester Fornell

El passat dia 3 de febrer, dins la “Gala del Patinaje Español”, la Reial Federació Espanyola de Patinatge li concedí la Medalla al Mèrit Esportiu per la seva trajectòria d’ajuda i col·laboració al patinatge artístic pels més de 30 anys dins aquest esport (primer com a patinadora, després com a entrenadora del Solsona Patí Club i també com a fisioterapeuta de la selecció espanyola de patinatge).

 

Dpagès (Marta Borràs i Martín Ezpeleta)

Primer Premi Emprenedoria Rural Quitanes/ Casa Tarradellas/ BBVA/ Fundació Caixa Manlleu 2023 dotat amb 15.000,00 euros, per ser un exemple d’emprenedoria i innovació de les empreses de l’entorn rural, concedit el dia 20 d’octubre de 2023 per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu.

DPagès és una empresa creada per Marta Borràs i Martín Ezpeleta amb la finalitat de produir carn de porc ecològic d’una forma alternativa, amb una mirada més sostenible i més social. Allunyada de la producció convencional, es dedica a la cria de porcs a la granja de cicle tancat, i a l’elaboració de la carn a l’obrador i a la comercialització directa. Totes les fases de l’empresa estan certificades pel Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE).

 

El Premi Solsonès, instaurat l’any 2018 vol fer un reconeixement a les persones o entitats de la comarca que, al llarg de l’any, han sobresortit en les seves disciplines i han donat a conèixer el Solsonès. Aquest premi té una periodicitat anual excepte quan coincideixi amb el Premi Signum, que es celebra un cop cada quatre anys.