al contingut a la navegació Informació de contacte

Dimarts s'obren les inscripcions del Casal de Nadal per a infants de 3 a 12 anys del Solsones

La iniciativa funcionara les tardes del 27 de desembre al 4 de gener, excepte el cap de setmana

DIVENDRES 09 DESEMBRE 2022

Les vacances nadalenques són esperades pels infants, pero temudes per algunes famílies, que han de fer mans i manigues per conciliar la vida laboral i familiar. Per aixo el projecte "Entretemps", organitzat pel Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona, a través deis Serveis Socials, programa el Casal de Nadal pera infants d'entre 3 i 12 anys. Funcionara del 27 de desembre al 4 de gener, excepte el cap de setmana (dies 31 i 1) de quatre de la tarda a set del vespre al Casal Cívic Xavier Jounou. Les inscripcions s'obriran en línia dimarts que ve, dia 13, fins al dia 19.

  

Al Casal de Nadal s'hi duran a terme diferents activitats de lleure i creatives, com manualitats, jocs, cuina o sortides. És un servei gratu'it i s'adrega a la població de la comarca nascuda entre els anys 2011 i 2019, ambdós inclosos. En cas que hi hagi més demanda que places disponibles, es prioritzaran les famílies amb altres carregues de cura, com estableix la Resolució IFE/3877/2021. També es valorara aquells infants que han de fer  ús del servei de manera fixa, tots els dies.

 

lnscripcions en línia

 

Les     inscripcions       es      cursen      a     través      del      web      d"'Entretemps"

((https://entretemps.elsolsones.cat/,)   on        és    necessari     haver-se    registrat

previament, igual com s'ha fet amb les ofertes de casal anteriors. Aquesta iniciativa va comengar a l'estiu, amb el Casal Infantil de Natura de final d'agost, i s'ha ampliat durant la tardor amb activitats els dissabtes. L'objectiu és reforgar els serveis de cura fora de l'horari escolar per facilitar la conciliació de les famílies. Aixo passa per ajudar-los a alliberar temps per compatibilitzar amb l'activitat laboral, la vida social i política, l'aprenentatge, el lleure o l'autocura.

 

Aquests casals formen part del desplegament del programa "Temps de cures", impulsat pel Departament d'lgualtat i Feminismes per fomentar la prestació de serveis de cura puntuals per a la població fins a 14 anys als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals. El Solsones ha rebut una assignació anual de 41.788 euros de la Generalitat de Catalunya i del Programa Corresponsables del Ministeri d'lgualtat.