al contingut a la navegació Informació de contacte

Constituïda la Comissió d'Accés Motoritzat al Medi Natural al Solsonès

Es va reunir aquest dimecres a la tarda a la sala Francesca Llobera del Consell Comarcal del Solsonès

DIVENDRES 26 ABRIL 2024

Aquest dimecres, el Consell Comarcal del Solsonès va ser l'escenari de la constitució de la Comissió d'Accés Motoritzat al Medi Natural, una iniciativa destinada a coordinar les accions relacionades amb l'accés motoritzat als espais naturals de la comarca. Presidida pel vicepresident segon i conseller comarcal de boscos, Jordi Selga, la comissió va reunir diversos representants de la Generalitat de Catalunya, el Consorci Forestal, alcaldies locals, forces de seguretat, sindicats agraris, caçadors i altres agents implicats en el medi natural.

 

Durant la primera trobada, es va abordar diverses qüestions  relacionades amb l'accés motoritzat al medi natural, destacant la importància de garantir un equilibri entre la conservació del medi ambient i les necessitats d'accés de les persones. Un dels punts més rellevants de la reunió va ser l'anunci de l'inici d'un inventari de camins rurals. Aquest inventari tindrà com a objectiu determinar, ordenar i, si escau, restringir els accessos a diferents camins rurals, amb la finalitat de preservar la biodiversitat i garantir la seguretat i benestar dels veïns.

 

La constitució d'aquesta comissió representa un pas important cap a una gestió més sostenible dels espais naturals del Solsonès, involucrant a tots els actors rellevants en el procés de presa de decisions. Es preveu que les futures accions de la comissió contribueixin a millorar la convivència entre els usuaris del medi natural i la preservació dels valuosos recursos naturals de la comarca.