al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès presenta unes inversions en camins per un import de 301.337€

DIMARTS 13 JULIOL 2021

Les actuacions es duran a terme als municipis de Lladurs, Pinós, Riner i Solsona

 

El Consell Comarcal del Solsonès ha presentat al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori del Generalitat de Catalunya unes inversions en camins d’interès comarcal (CIC) que afecten a quatre municipis de la comarca per un import de 301.337 euros.

 

El president per delegació de l’ens comarcal, Ramon Costa, s’ha mostrat satisfet per les actuacions programades després d’una reunió amb els edils de la comarca, “hem consensuat amb les alcaldies de la comarca unes actuacions que creiem que són molt necessàries per aquests municipis i pels seus veïns”. Ramon Costa ha afegit que “des del Consell Comarcal, hem d’esforçar-nos en oferir els millors serveis i inversions en infraestructures”, inversions que, ha afegit, “no es poden fer totes alhora, però amb bona voluntat i amb consens tot es farà”.

 

Els camins i imports de les inversions previstes inclosos en l’actuació són el següents:

 

Camins al Terme Municipal de Lladurs (inversió de 117.264,59 €):

  • Camí CIC-05: Hostal de Cirera -
  • Camí CIC-45: Odèn - Orrit - Cap del Pla (actuació al tram inicial pel Cap del Pla, actuacions puntuals fins al baixador del pont d’Orrit i a l’inici del trencant cap al camí de Timoneda).

 

Camí al Terme Municipal de Solsona (inversió d’11.002,71 €):

  • Camí CIC-83: Solsona -

 

Camí al Terme Municipal de Riner (inversió de 98.517,09 €)

  • Camí CIC-12: Santa Susanna - Freixinet - Su.

 

Camins al Terme Municipal de Pinós (inversió de 74.552,61 €):

  • Camí CIC-12: Su - Pinós - Rasa de Cuiner (actuacions al ramal d’Ardèvol i actuació puntual prop de la rasa de Cuiner).
  • Camí CIC-20: Nucli de Pinós.

 

Les actuacions projectades consistiran en reparacions de flonjalls amb fresat i pavimentació de nou amb mescla bituminosa en calent en uns casos, i en altres triple tractament de la capa de rodament amb regs asfàltics. També en dos camins es realitzaran quasi 2 quilòmetres de  cunetes amb formigó per la millora del drenatge de la via.

 

Amb aquestes actuacions es pretén millorar diferents infraestructures d’accés ja existents als municipis de Lladurs, Solsona, Riner i Pinós, i que donen servei a masies i petits nuclis d’aquests i altres municipis, millorant la funcionalitat d’aquestes infraestructures i fent-les més segures pels seus usuaris, tenint en compte que aquests camins són vies prioritàries en casos d’emergències.